Vloercoating en gietvloeren voor bedrijfsruimtes

Vraag offerte aan

Een gietvloer of coating in jouw bedrijfsruimte biedt verschillende voordelen

Zo is de vloer naadloos, eenvoudig te onderhouden en erg duurzaam. Hierdoor heeft het een lage kostprijs per vierkante meter en een relatief lange levensduur. Deze vloerafwerking is beschikbaar in veel verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor het perfect past bij elke huisstijl.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze, moderne vloer die bestaat uit een laag epoxy- of polyurethaan hars die over een bestaande vloer wordt gegoten en vervolgens wordt uitgevlakt.

Vloeren die passen in jouw bedrijfsruimte

Gietvloer

Een gietvloer biedt een kostenefficiënte vloeroplossing met een lange levensduur. Dit naadloze, onderhoudsvriendelijke type vloer is per definitie geschikt voor bedrijfsruimtes. 

Een gietvloer van Wall & Floor Solutions is bij oplevering ongeveer 3 mm dik.

De gietvloer is met name geschikt voor:

 • Chemische industrie
 • Magazijnen
 • Werkplaatsen en ateliers
 • Garagebedrijven
 • Drukkerijen
 • Winkel

Coatingvloer

Een coatingvloer is 1 van onze kunststofvloeren die, omdat het harde vloeren zijn, bij uitstek geschikt zijn voor industriële toepassingen. Je kunt dan denken aan een bedrijfshal, garage of een bouwmarkt. De epoxyvloer is niet geschikt voor een woning of kantoor. 

Onze coatingvloer is een 2 componenten vloer welke bestaat uit reactieve harsen en is speciaal ontwikkeld als een duurzame, vloeistofdichte toepassing voor fabrieken enzovoort. 

De coatingvloer van Wall & Floor Solutions onderscheidt zich door eenvoudig onderhoud, hoge stoot- en slagvastheid, vloeistofdichtheid en is ook nog eens veel harder dan een PU gietvloer. 

Naast de genoemde toepassingen in fabrieken, garages enzovoort wordt onze coatingvloer ook steeds breder toegepast zoals in winkels, grootkeukens enzovoort.

De Coatingvloer is met name geschikt voor:

 • Laboratoria
 • Magazijnen
 • Drukkerijen
 • Chemische industrie
 • Scholen
 • Werkplaatsen en ateliers
 • Operatiekamers
 • Winkels
 • Garagebedrijven

Welke kleuren zijn mogelijk voor mijn coating- of gietvloer?

De keuze van kleur is belangrijk, omdat dit de sfeer in de ruimte bepaalt. Door te kiezen voor een kleur die past bij de stijl van jouw woning, zorg je ervoor dat de gietvloer een naadloos onderdeel van het interieur vormt. Het is ook mogelijk om te kiezen voor verschillende kleuren in verschillende ruimtes, om zo een unieke en persoonlijke uitstraling te creëren. 

Gietvloeren zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Bij het kiezen van de kleur van jouw gietvloer kan je kiezen voor RAL kleuren. Deze kleurcodes zorgen ervoor dat de gewenste kleur exact kan worden nagebootst. Hierdoor is het mogelijk om een perfecte match te creëren met jouw interieur. 

Er zijn dus veel mogelijkheden op het gebied van kleuren voor gietvloeren, zodat er altijd een kleur is die past bij jouw wensen en behoeften.

Jouw coating- of gietvloer wordt als volgt gelegd

Voorbereiding: Het is belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden voordat de gietvloer wordt aangebracht. De ondergrond moet schoon, droog en stabiel zijn. Indien nodig wordt de ondergrond geëgaliseerd en/of geprimed om een goede hechting te garanderen.

Eerste laag: Nadat de ondergrond is voorbereid, wordt de eerste laag van de gietvloer aangebracht. Dit is meestal een hechtlaag die zorgt voor de verbinding tussen de ondergrond en de gietvloer.

Tweede laag: Na het aanbrengen van de hechtlaag wordt de tweede laag aangebracht. Dit is de daadwerkelijke gietvloer, die in één keer wordt gegoten over de gehele oppervlakte. De dikte van deze laag kan variëren, afhankelijk van de gewenste uitstraling en functionaliteit van de vloer.

Afwerking: Na het aanbrengen van de tweede laag wordt de gietvloer afgewerkt. Hierbij worden eventuele oneffenheden weggehaald en de vloer glad gemaakt. Ook kan er een beschermlaag worden aangebracht om de vloer te beschermen tegen vuil en beschadigingen.

Uitharding: Tot slot moet de gietvloer uitharden. Dit duurt meestal enkele dagen tot een week, afhankelijk van de dikte van de vloer en de omstandigheden in de ruimte. Het is belangrijk om de vloer tijdens het uitharden niet te belasten. Na het uitharden is de gietvloer klaar voor gebruik en kan deze jarenlang meegaan.

Eerdere projecten in beeld

Wat zijn de kosten van een coating- of gietvloer?

De kosten van een gietvloer variëren afhankelijk van de grootte van de vloer en het type materiaal dat wordt gebruikt. Vraag voor een indicatie jouw offerte aan.

Vraag offerte aan

Wij verzorgen gietvloeren en schilderwerk in..

Bij Wall & Floor Solutions, werkzaam in Midden-Brabant, ben je verzekerd van lage voorrijkosten en snelle aanrijtijden. Ons werkgebied beslaat Etten-Leur tot Den-Bosch en Gilze tot Drimmelen.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan

Ontdek de mogelijkheden voor een prachtige gietvloer in jouw bedrijfspand!

Vraag offerte aan